Alaska Husky Kennel

BESØK PÅ HUSKYKENNELEN

Du er hjertelig velkommen til å besøke huskyfarmen vår bestående av cirka 20 voksne Alaska huskyer og rundt 20 valper. Endel av hundene har vært med i Finnmarksløpet, som er Europas lengste hundeløp, og noen av dem har også gått til mål i det 150 mil lange Iditarod i Alaska! Dette er topptrente hunder som lever ute hele livet. Hundene er veldig sosiale og kosete. De simpelthen elsker mennesker, og det beste de vet er å bli kjælt med. 

 

Har du lyst, får du bli med en tur og hilse på og kose med de fine små valpene våre..”

Bli med i valpegården

På Inger-Maries Alaska Husky Kennel er det herlige valper året rundt og du kan selvsagt bli med oss i valpegården og få kose med de myke, fine valpene. Dette er en aktivitet alle kan være med på. Husk å ta på deg klær som du ikke er redd for. Du kan nok komme til å bli litt skitten. 

 

Vi forteller deg om Alaska Husky-rasen, om de store hundeløpene og de viktigste hundene våre og hva de har oppnådd sammen med Inger-Marie.

Vi serverer deg kaffe/saft og rømmevaffel ved leirbålet i kennelen vår.

 

Valpetrening

 

Vi har ganske mange Alaska Huskies på Farmen Fløtterud. Bli med oss og tren de yngste sledehundene som er 4 uker til 6 måneder gamle. Disse valpene skal kanskje løpe i det 150 mil lange Iditarod i Alaska en dag. Vi tar valpene ut på en 1-1,5 timers tur i nærområdet rundt Fløtterud Gård (inngjerdet) og vi gjør ulike treningsøvelser avhengig av valpenes alder og erfaringsnivå. Etter endt treningstur får du være med på å gi mat til valpene. Tilslutt nyter vi god kaffe eller saft og rømmevaffel med syltetøy ilag. Denne turen passer for alle. Husk gummistøvler og klær som tåler å bli skitne!

 

Kurs i hundekjøring for litt øvede, gjerne med egne trekkhunder

Nybegynnerkurs i hundekjøring –  et inspirasjons- og teknikkurs 

7. - 10. februar

Driver du med hundekjøring, men føler at du trenger mer praktisk kunnskap?

 

Bli med på hundekjøringskurs hos Inger-Marie i vinter!

 

Gjennom en langhelg (torsdag - søndag) lærer du det meste av hva du behøver for å bli bedre.

Du unngår de vanligste tabbene og når din drøm litt raskere enn om du skal finne ut av alt selv. 

Vær rask med påmeldingen! Kun 6 deltagere får være med på kurset. Dette er et praktisk orientert kurs, hvor du får personlig opplæring av Inger-Marie.

Vi skal i tillegg kose oss sammen, med god mat og gode historier. Vi bor på sætra vår tett opptil Trillmarka, med flotte treningsløyper. Overnatting i Arctic Dome stort telt med vedfyring eller i kjempekoselig nomadetelt også med vedfyring. Og deilige senger såklart. 

Langhelgen 7. - 10. februar blir det igjen hundekjøringskurs på Farmen Fløtterud i Rollag. Du er hjertelig velkommen med eller uten egne hunder! Har du hunder selv, så kan du ta med deg maks seks. Ikke valper og ikke tisper med løpetid. De har det best hjemme denne helgen. Har du ikke hunder selv, får du låne av oss. Kurset passer for deg som har litt erfaring med hundekjøring, men føler at du behøver litt mere øvelse og veiledning.

 

Du vil lære om raser, avl og utvelgelse av trekkhunder – det mest grunnleggende. Inger-Marie lærer deg alt du behøver å vite om:

 • Spannsammensetning

 • Utstyret du behøver

 • Hvordan klargjøre for å kjøre et hundespann

 • Påseling av hundene

 • Hvilke hunder skal gå hvor i hundespannet

 • Oppselingsfasen og når vi setter hundene i spannet - lær å få og beholde kontrollen

 • Hvordan lærer vi opp hundene til å bli flinke trekkhunder

 • Hvordan se den enkelte hunds styrker og svakheter, noe kan vi gjøre noe med, andre ting er vanskeligere å gjøre noe med....

 • Hvordan korrigere hunder

 • Hva er viktig å ha fokus på under trening

 • Hundenes behov før, under og etter en treningsøkt

 • Lær å "lese" hundenes signaler, både i hundegården og i spannet

 • Foringsopplegg under ulik type aktivitet

 • Foringstyper, tørrfor, kjøtt, vitaminer, mineraler, etc

 • Treningsplanen dersom du skal kjøre konkurranser 

 • ”Bare” turkjører, hva må hundene og du beherske for at vi skal kunne hygge oss sammen på tur og under hvile

 • Konkurransekjøring i sikte, hva må hundene og du beherske

 • Treningsøkter med hund, hvilke kommandoer er viktigst og hvordan lærer vi hundene disse kommandoene.

 • Litt om konkurransekjøring og regler (dersom dette ønskes)

 • Hundegården og hundens behov i det daglige

 

Langhelgen blir fire intense dager hvor du får lære teoretisk og praktisk å bli HUNDEKJØRER. Alt er inkludert, både overnatting og deilig mat. Til deg. Vi bor på sætra vår under kurset. Overnatting foregår i Arctic Dome Tent og i nomadetelt - i deilig seng og med vedfyring. Hundekjøringen foregår i Trillemarka/Rollagsfjell.   

 

Dette må du ta med selv: de hundene du har selv som er egnet som trekkhunder og som du ønsker å bruke fremover. Hundemat, slede og linesett må du ha med selv. Du må også ha med deg egnet oppbinding til hundene. Det holder ikke med et vanlig bånd. Enten en oppstallingswire, eller en "langkjetting" eller evnt. enkeltkjettinger til hver hund. Ankomst torsdag ca klokken 18 og avslutning søndag kl 15.

 

Vi låner ut rutinerte lederhunder og sleder for 5-spann på treningsøktene våre. Treningsøktene forgår på trygge oppkjørte spor på ubrøytede skogsbilveier og i svært trygge løyper. Vi blander inn dine hunder sammen med Inger-Maries rutinerte hunder slik at dine hunder får opplæring. 

Pris kr 5.900,-. Max 6 deltagere.

Kurs i langdistanse 

konkurransekjøring

for ungdom 

og voksne

5. - 8. september 2019

Dette er et omfattende langdistanse konkurransekjøringskurs beregnet for deg som tenker starter med konkurransekjøring neste vinter, eller for deg som allerede har kjørt noen løp. Du har dine egne trekkhunder, eller er i ferd med å bygge deg opp et spann. Kurset inneholder teori og solid praktisk opplæring. Dette kurset er del 1 av to kurshelger, hvor deltagerne kan ta med max 8 egne hunder. Del 2 av kurset arrangeres senhøsten 2018 såsnart det kommer snø, antageligvis tidlig i desember.

 • Treningsplanen

 • Hundevalg og spannsammensetning

 • Reglement og sportsånd

 • Veterinærs funksjon under løp

 • Gjennomføring på hundens premisser

 • Kjøreplanen

 • Sykdom og skader + førstehjelp

 • Langdistanses egenart

 • Mentale faktorer under løp, både hos kjører og hundene

 • Hvordan ta vare på seg selv og hundene i dårlig vær, utstyrslære

 • Bruk av kart og kompass

 • Utstyrsråd

Kurs del 1 avholdes 6. - 9. september. Kun 6 deltagere. Pris kr 6.900,- hvor alt er inkludert (kursavgift, overnatting, alle måltider og organisert oppstalling av hundene).

1/2

GØY-PÅ-LANDET med hundekjøring, ridning og gårdsstell sommeren 2018

 I sommerferiens uke 26, 27 og 32 kan barn mellom 10 og 14 år bli med på leir og lære masse om hundestell og hundekjøring, riding og gårdsstell. Hundekjøringsleiren varer 5 dager og arrangeres 3 ganger i løpet av sommeren:

 

Gøy på landet-leir sommerleir nr. 1: Uke 26, ankomst lørdag 23.6. om ettermiddagen til torsdag 28.6. om ettermiddagen. Alder fra 10 - 14 år.

 

Gøy på landet-sommerleir nr. 2: Uke 27, ankomst søndag 1.7. om ettermiddagen - fredag 6.7. om ettermiddagen. 

 

Gøy på landet-sommerleir nr. 3: Uke 33, ankomst mandag 13.8. på morgenen - fredag 17. august om ettermiddagen.  

 

Pris kr 5.000,- pr. barn. Søskenrabatt kr 1.000,-.

All mat og losji er inkludert (5 døgn).

Hundekjøring med slede

Vi arrangerer hundekjøring på bestilling fra desember til april. Kortere turer i nærområdet, lengre turer og ekspedisjoner på Hardangervidda.

TA KONTAKT!  

Vandretur med hund

Bli med en erfaren guide på vandretur med hund i villmarksskog! Hos oss får du låne en av våre topptrente Alaska Husky hunder. Du får gå tur med ”din egen hund” for en dag. Turen justeres etter dine behov og ønsker. Vi starter ut fra kennelen på Farmen Fløtterud og vandrer i nydelig skogsterreng innover mot Trillemarka. Underveis stopper vi på den koselige sætra vår. Vi koker gammeldags kokekaffe på vedkomfyren, spiser niste og nyter livet. På turen får du høre historier om gamle tider og om hundekjøring. Vel tilbake på gården får du servert kaffe/god saft og rømmevaffel med syltetøy. Denne turen passer for alle! Husk gode sko og egnede klær.