Velkommen til vår gårdsbutikk i tunet! 

Opplev ekte gårdsliv med kyr, sauer, griser, hester, høner og Alaska Husky hunder! Kom på dagsbesøk og bli med på en variert aktivitsdag med “Jakten på Rosa-Ulla”, grise-safari og valpekos!

 

Servering og salg av skikkelig gårdsmat, servert i vårt trivelige gårdstun. Hos oss kan du kose med valper, stelle husdyr, fiske gjedde i Lågen, plukke blåbær, multer og sopp, gå på fotturer i Trillemarka og vandre langs gamle tråkk på nesten gjengrodde Nordmannslepa som krysser eiendommen. Numedal er litt bortgjemt dal, med massevis av “hemmelige opplevelser”. Kom til oss, så skal vi ta deg med på tur! Vi skreddersyr arrangement for små og store bedrifter, med matservering og ymse opplevelser. Se hjemmesiden farmen-fløtterud.no eller ta kontakt! Vi åpner sesongen den 13. juni 2020! Velkommen til gards!

 

Vi tar imot bestilling på kjøtt i kasser på ca 10 kilo og vi tar imot bestilling på høstslakt av alle våre dyreslag; sprelsk spælsau, “svin-på-skogen” og storfe på vift oppi heia!

 

Fra 1. september er du velkommen til vår gårdsbutikk i tunet hvor vi tilbyr kjøttvarer fra Farmen Fløtteruds glade svin på skogen og sprelsk Gammalnorsk spælsau. VI TAR NÅ OPP BESTILLING PÅ HØSTENS SLAKT AV LAM OG SVIN FOR LEVERING I SEPTEMBER OG OKTOBER

 

Våre husdyr lever et fritt liv både sommer og vinter. Om vinteren velger de selv om de vil være ute eller hvile inne i lune halmsenger. Om våren slippes alle dyrene ut i skogen, slik at de kan beite mest mulig naturlig og variert. De spiser selvsagt gress, men fri tilgang til knopper, kvister, bark,lyng og friske urter gir dyrene en variert kost, som gir en fantastisk smak på kjøttet. Dyrene beveger seg mye for å finne maten sin og derved utvikler de god muskulatur og holder seg friske og spreke. Våre husdyr får leve et mest mulig naturlig dyreliv sålenge de lever. De får oppholde seg ute i frisk luft til alle årstider. De drikker friskt, rent vann fra bekker, tjern og elver. Når dyrene får velge, så velger de det beste for seg selv.

 

Når dyrene skal slaktes, blir de transportert på en dyrevennlig måte til Norturas profesjonelle slakterier. Ferdige slakt blir så mørnet på beste mulige vis hos vår samarbeidspartner Jokstad Vilt og Tamt, som har et topp moderne kjøttforedlingsanlegg ikke så langt unna Farmen Fløtterud. Her jobber det dyktige fagfolk, som vet hvordan man skal lage god mat av førsteklasses råvarer. I rene, delikate lokaler lager vi blant annet pølser og hamburgere. Vår matproduksjon minner lite om fabrikkproduksjon. Vi bruker naturlige ingredienser, friske urter, tørkede krydder av topp kvalitet, deilige oljer, soltørkede tomater, oliven, osv. Vår mat er laget med basis i matkunnskap og en sterk interesse for virkelig god mat - basert på råvarer av topp klasse. Våre produkter er et resultat av godt dyrehold og godt mathåndverk.

 

​Vi bryr oss om dyrene våre og vi er opptatt av å utnytte naturens ressurser på en litt gammeldags måte. Til beste for alle parter. DEG inkludert. DU får ren mat, uten kunstig bruk av gjødsel og kraftfor. DU får kjøtt med naturlige smaker. Du vet du spiser sunn mat. Og du vet at dyrene hadde det godt da de levde. Således kan man nyte maten man spiser.