Et opphold på Farmen Fløtterud sommerstid vil gi deg en sterk følelse av å leve "på ekte". Du får bo i gårdstunet, være med i de daglige oppgaver med alle dyrene, være cowboy til hest for en dag, prøve deg som hundekjører - eller bare sitte på en stubbe og nyte livet mens du koser med en myk valp.

Vi ønsker velkommen til dagsbesøk på søndager, helgeopphold - eller å bo sammen med oss i 5 hele dager.

FARMEN FLØTTERUD FAMILIEFERIE - SOMMEREN 2018 

Lengter du etter det naturlige, etter frisk luft, en bløt mule og myk pels? Kom til oss! Her på Farmen Fløtterud har vi ammekuer av rasen Hereford og Angus, som får kalver tidlig på våren og på sensommeren, vi har Gammalnorsk Spælsau, massevis av "Svin på Skogen", en flokk fantastiske Alaska Huskies og skjønne, myke valper, høner, kalkuner, ender, kaniner, kattepus og hester.

 

Vi ønsker deg og dine velkommen til gards! Velkommen til ditt livs beste opplevelsesferie med oss! Vi byr på overnatting, gårdsopplevelser, cowboy-turer til hest, gjeting av husdyrene, sæterbesøk og husky-aktiviteter.

 

VI TILBYR TRE ULIKE OPPLEGG FOR FAMILIER I SOMMER: 

 

1) Søndagsbesøk med opplevelser, bondemiddag og sæterbesøk

2) 5-dagers opphold fra søndag ettermiddag til fredag formiddag

3) Helgeopphold fra fredag ettermiddag til søndag formiddag 

FARMEN FULL PAKKE I 5 DAGER -

ANKOMST SØNDAG ETTERMIDDAG-

AVREISE FREDAG ETTER FROKOST

På Farmen Fløtterud kan du selv være "Farmen-deltager". Her får du være med å ta del i arbeidet med alle dyrene på gården og du får delta i oppgavene på gården. Hver årstid har ulike arbeidsoppgaver. Om høsten sanker vi inn sauen etter at de har fått beite fritt i skogen gjennom hele sommeren. Gjennom sommeren skal dyrene som går ute i naturen passes på og vi må gjete dem. Til dette bruker vi hestene våre. Bli med og vær COWBOY TIL HEST på gjeting i skogen!

 

Det er artig å sanke sau og gøy å skille sau og lam. Om sommeren kan du være med og hugge trær og lage ved. På vårparten har vi lamming fra midten av april til midten av mai måned. Lamming er en sterk opplevelse, på godt og på vondt. Har du lyst, kan du få være med oss.

 

Nordmannsslepa krysser rett gjennom gården vår. Vi har laget til en spennende vandretur på vår lille bit av den lange Nordmannsslepa, med poster med oppgaver egnet for familiequiz - lærerikt og spennende for liten og stor. Her får du 10 ulike praktiske oppgaver som skal løses. Slik blir det artig for ungene å være med på tur, så ta med deg familien og kom!

 

PROGRAM FOR SOMMER-FARMEN:

 

Søndag: 

I dag starter Farmen Ferien.

Ankomst mellom kl 17 og 18. Dere får bli kjent med oss og vi med dere. Vi rusler en tur rundt på gården og gjør oss kjent med dyrene Kl 19.30 er det middag.

 

Mandag:

Kl 7  - 8. Vi starter med frukostbuffet med rikelig med sunn mat, skikkelig bondekost! Så blir me delt opp i grupper. Mange dyr skal stelles.

Alle skal få prøve seg på alt det har lyst til. Grisene skal fores – Kua skal sjekkes på beite – Hundene skal fores , koses, luftes. Vi må plukke egg og kansje er det ei ku som får en kalv.

 

Tirsdag

Ridetur for å se til kveget og sauene på beite. Denne turen tar ca 4 timer. Så må hestene stelles før og etter turen.

 

Onsdag

Hundekjøring - alle får prøve seg som hundekjører i løpet av uken. Vi har en dag med ulikt som må gjøres på en Farm. Det kan være vi må sette opp gjerder, kjøre inn høy. Flytte kyrne til nytt beite osv.

 

Torsdag

I dag blir det siste hele dagen, vi skal en tur til Fløtterudsætra etter morgenstellet. Vi kjører opp med pick-up´er og så går vi ned igjen. Dette er en flott i vakkert terreng, med utsikt til fjellet. En tur der vi kan få se alle slags ville dyr som elg, hjort, rev, hare, rådyr og så sauer, fugler, m.m. Om kvelden er det stort leirbål, vi får lære å kaste lasso og skal konkurrere i Farmen-lekene. Også blir det skikkelig solid "bondemiddag til kvelds.

Fredag

I dag blir det en litt trist dag, hvor vi må ta avskjed med alle dyrene og alle vi er blitt kjent med. Pakking og avreise etter frokost og innen klokken 11.

 

FAMILIE HELGEOPPHOLD

ANKOMST FREDAG ETTERMIDDAG

AVREISE SØNDAG FORMIDDAG

LEDIG: 20. - 22. JULI OG 3. - 5. AUGUST. 

Pris pr. voksen for 2 døgns overnatting med 3 måltider pr dag og aktiviteter: kr 2.900,-

Pris pr. barn mellom 3 og 15 år for 2 døgns overnatting med 3 måltider pr dag og aktiviteter: kr 1.900,-

Barn 2 år og yngre er gratis forutsatt overnatting i medbragt reiseseng.

PROGRAM

Fredag

I dag starter Farmen Ferien. Ankomst ca klokken 18. Dere får bli kjent med oss og vi med dere. Vi rusler en tur rundt på gården og gjør oss kjent med dyrene. Kl 19.30 er serverer vi nydelig middag og vi gir informasjon om hva vi skal gjøre de kommende 2 dagene i lag. Så er det godnatta (roen senker seg på Farmen Fløtterud hver dag kl. 22.30.

Lørdag

Kl 7  - 8. Vi starter med frukostbuffet med rikelig med sunn mat, skikkelig bondekost! Så blir me delt opp i grupper. Mange dyr skal stelles.

Alle skal få prøve seg på alt det har lyst til. Våre "svin på skogen" skal fores – Kua skal sjekkes på beite – Hundene skal fores , koses, luftes. Vi må plukke egg og kanskje er det ei ku som får en kalv. Når alt arbeidet med husdyrene er unnagjort er det tid for litt lunsj før vi saler på hestene og vi tar en ridetur for å se til kveget og sauene på beite. Vi tar oss en tur innom på Fløtterudsetra vår dersom det passer slik. Denne turen tar ca 4 timer. Så må hestene stelles når vi kommer hjem. Vi skal nyte en virkelig god bondemiddag i lag. Du kan glede deg til 3 retter. Mat av råvarer fra egne dyr og egen grønnsakshage. Ikkeno´ juks og tull! Om kvelden blir det stort leirbål, lassokasting og Farmen-leker. 

Søndag

Kl 7 - 8 Frokostbuffet som igår. Idag skal vi ut å kjøre hundespann fra morgenen av og vi kan ikke somle! Blir det for varmt, er det ikke så bra for hundene. Så klokken 8 må vi være ferdig med frokost. De som ikke vil være med på hundekjøring, deltar i stellet av alle gårdens mange dyr. Oppholdet avsluttes med lunsj kl. 11.  

Valgfrie tilleggsaktiviteter etter lunsj på søndagen: 

* Flott off-road sykkelrute ( ta med egen sykkel )

* Fiske etter ørret eller gjedde i Lågen eller småvann i Trillemarka/Rollagsfjell.

* Sopp- og bærplukking (sesong)

* Fotturer i nærområdet 

* Besøke stavkirken og Bygdetunet i Rollag

Eller bare lese en bok, ligge på ryggen i grønt gras og kikke opp mot sommerblå himmel og fråtse i frisk luft. 

 

Overnatting:

 

Stabbur: Vi har 2 stabbur, det ene brukes til spekematproduksjon, det andre har siden 1600-tallet vært brukt til slåttefolket sommerstid. Her vil du sove  i senger some er 400 år gamle. Madrasser og sengetøy er selvsagt helt nytt. Stabburet har plass for en familie. Bad og toalett i hus 20 meter unna. 

 

Luksuriøst utstyrte nomadetelt: Vi har 2 nomadetelt, som står ca 200 meter unna tunet like ved Lågens bredder. Den ene er innredet med deilig dobbelseng, pluss to enkeltsenger. Plass for et par eller familie med 2 barn. 

Nomadetelt nr 2 er innredet med en nydelig himmelseng, samt to enkeltsenger til barn. Utedo og utedusj like ved. Innedo og dusj i hus 200 meter unna. Begge telt har tregulv og koselig vedovn. Det er te-kjøkken og liten sittegruppe, samt utemøbler. Teltet er plassert på en treplatting/terrasse opp fra bakken.  

 

Sleep with a cow: Vi har et meget spennende boalternativ, som navnet tilsier, så bor en da med kyrne. Det vil si at hos våre kyr er der høyt under taket ( 8 meter ).  Oppe på veggen er det laget til en platting med rekkverk og himmelseng. Når en sover her må en beregne litt kulukt... Toalett og dusj -vask 50 meter unna i hus. Sleep with the cows. Litt annerledes overnatting, som man sent glemmer. Møøøøøø.

 

Farm House: Kårboligen på Fløtterud har en gammel del med laftede vegger og en ny moderne del med soverom og bad. Det er praktisk kjøkken, kjempekoselig stue, deilig bad og en diger terrasse. Her kan det bo inntil 6 personer fordelt på 2 soverom. Det finnes også en hems med ekstra soveplasser (som ikke er medregnet i tallet). 

Farmers house: Her bor Inger–Marie og Arvid - bøndene på Fløtterud. Vi har 2 ledige soverom med 2 pluss 2 senger. Her får våre yngste gjester, som er her på ferie uten mor og far bo. Som og være hos bestemor "på landet".

 

Hvem kan komme: Alle er velkommne! Vår hovedidé er at Farmen Fløtterud skal være en aktiv ferieplass der hele familien kan komme og få oppleve livet slik det er på en gard. Barn kan komme alene, aller helst i våre "barneuker" i uke 26, 27 og 33.  Evt kan familier komme og mor og far kan slappe av og nyte hverandre, mens barna er opptatt med stell på garden eller kjøring med hund. Så kan mor og far være med om kvelden eller til de ulike måltidene. Å gi barna sine en innføring i liv på en gard og livet med husdyr og formidle hvor maten vår kommer fra, er en god ting. Det er også fantastisk og sitte på terassen på Fløtterud og høre på stillheten og puste den friske lufta.

 

Send oss en e-mail eller ring oss! Vi tar hensyn til hver enkelt gjest sitt behov og forsøker å være behjelpelige slik at alle får sin drømmeferie på landet.

 

FARMEN-SØNDAG 

DAGSBESØK PÅ GÅRDEN

Ta med familien, vennegjengen eller kjæresten på dagsbesøk på gården. Du får hilse på, og omgås med, alle dyrene på gården. Vi har kuer, hester, sauer, griser, høner, kaniner, pusekatt og masse søte Alaska Husky valper. 

Åpent mellom klokken 13 og 17.

Dagsbesøk på gården, med guiding og historiefortelling koster kr 50 for barn og kr 100 for voksne. Familiepris kr 250,-.

Servering av kaffe/te, gårdsvafler og rømmegrøt med spekemat.

Gårdsbutikker vår holder selvsagt åpent (se under gårdsbutikk). 

 

“Det er artig å sanke sau og gøy å skille sau og lam