Alle råvarer som benyttes i maten du serveres er fra Fløtterud Gård (men noen få unntak vinterstid). Er du glad i mat og opptatt av hva du spiser, kan du glede deg ved vårt bord. Her får du nemlig nyte smaken av vel tilberedte råvarer fra kjernesunne dyr og fisk fra rent vann. Ekte og ærlige smaker. Slike du husker etterpå.

 
 

Matopplevelser basert på gårdens råvarer

På menyen

På Fløtterud tilbyr vi ekte tradisjonsmat, hvor vi benytter råvarer fra egen gård. Inger-Marie er kokke og tryller frem de lekreste retter på bestilling. Råvarene vi benytter varierer med årstidene. Til jul serveres vi naturligvis den beste julematen laget av kjøtt fra gårdens egne dyr.

 

Hos hos får du smake de litt gammeldagse rettene med ny vri. Hva vi tilbyr, avhenger litt av hvilken tid på året det er og hvilke råvarer vi har tilgjengelig. Stort sett kan du få det du ønsker deg om du gir oss litt tid til å forberede.

 

Her er noe av hva du kan finne på vår gardsmatmeny:

 

  • Kalvestek av mør, saftig og smakfull Herefordkalv, servert med rødvinssaus, glasert rødløk, grønne aspargesbønner og sprø salatblanding.

  • Får-i-kål av Gammalnorsk Spælsau. Kålen er selvsagt fra egen gård. 

  • Skogsgryte med elgkjøtt fra skauen her. Serveres med skogsopp, næringsrike rotgrønnsaker og gode poteter. Raust med rømme og fløte i sausen!

  • Lammekjøtt av spælsau, servert i kremet dill-saus. Bare helt lekkert. 

  • Fersk suppe av Hereford-høyrygg og –bog, med sesongens lekreste rotgrønnsaker og sursøt saus til kjøttet.

  • Smakfulle elgkarbonader med ville urter.

  • Lammestek med sitron og rotgrønnsaker

  • Tilslørte bondepiker med Fløtterud-epler

  • Hjemmelaget fløteis med eggeplommer fra hønene våre. Serveres med lun bærgrøt av jordbær, bringebær, blåbær eller mulig (avhengig av tilgang) 

  • Rømmegrøt med variert spekemat fra eget stabbur.

  • Rømmevafler laget av egg fra hønene på gården, med hjemmelaget godt syltetøy. 

 

Vil du holde bryllup eller selskap hos oss, så foreslår vi gjerne selskapsmenyer.