Velkommen til oss!

 

Farmen Fløtterud ligger i Rollag i Numedal, inntil Trillemarka/ Rollagsfjell, som er et villmarkspreget naturskogsområde. Gården ligger på østsiden av Numedalslågen, litt syd for Rollag sentrum ca. to timers kjøretur fra Oslo. Fløtterud er på nesten 4000 mål og strekker seg fra elva Lågen oppover lia mot Tekslehogget og Sigdals grense. Vårt nærmeste turområde er Trillemarka og Rollagsfjell, et villmarkspreget område med daler og fjellsider, elver og vakre små og store innsjøer,

eldgamle trær og skoger, og et mangfold av dyre- og plantearter. Området er et paradis for turgåere som vil oppleve eventyraktig uberørt naturskog og skikkelig gammelskog. Turer i Sør-Norges største og mest verdifulle gjenværende naturskogsområde i Trillemarka gir sterke og ekte opplevelser.

I gårdstunet finner du vår gårdsbutikk, hvor vi selger kjøtt-, pølser, hamburgere, m.m. av egne dyr. Du kan bestille kjøttvarer online også.

Arvid Mæland

Født på Jæren i 1968 og har en sønn, Nikolai. Drevet som bonde på Jæren siden 1985, med dyr og grønnsaker. Jobbet som klauvskjærer og hovslager i samme periode.

 

 I 1994 startet Arvid AMS-reiser og har i den anledning tatt med nordmenn på reiser over hele verden – til 66 ulike land, bl.a. 100 turer til USA, flere turer til Rio, Brasil, Kina, Russland, Afrika, Peru og har besteget Kilimanjaro med grupper 5 ganger. I perioden fra 1999 – 2012 drev Arvid med konserter og arrangment på Jæren og var en lang periode en av Jærens mest omtalte personer (se Cornelius Munkviks bok COWBOYEN).

 

I 2005 flyttet Arvid til Arkansas i USA og solgte der 100 hyttetomter og bygde 30 hytter for nordmenn på ”Norway Ranch”. 

 

I 2012 flyttet Arvid tilbake til Norge og kjøpte da den gamle landbruks- og husmorskolen Klones, i Vågå. Gården drev han sammen med sin hustru, Inger-Marie, frem til 2016, da de solgte gården.

 

Arvid arrangerer fortsatt spesialreiser for grupper, se drømmeturer.no >.

 

Arvids hovedinteresser/hobbyer er travsport. Han er eier av tre travhester; to kaldblods og en varmblods. 

 

Arvid har hele sitt liv hatt bondeyrket som sitt viktigste virke og Farmen Fløtterud skal driftes aktivt som en landbrukseiendom. Gårdens skog skal forvaltes og gården vil igjen ha husdyr.

 

Arvid tilbyr også hovslagertjenster.  

Inger Marie Haaland

Inger-Marie Haaland er en av Norges mest kjente langdistanse hundekjørere. Hun var den første kvinne til å vinne det 100 mil lange Finnmarksløpet i 2009. I 2012 gjentok hun bragden.

 

Inger-Marie kommer fra Lier. Hun er utdannet markedsøkonom fra Norges Markedshøyskole.

 

I 10 år har hun eid og drevet Fagerheim Fjellstugu på Hardangervidda.

 

De seneste årene har hun drevet som bonde på storgården Klones i Vågå.

 

Inger-Marie er glad i friluftsliv året rundt. Hun er jeger og fisker og jakter både småvilt og storvilt og elsker å fiske fjellørret. Matlagning, fotografering og hest er hobbyer. 

 

Hundekjøringskonkurranser er akkurat nå lagt litt på hylla. Nå satser Inger-Marie på avl og salg av Alaska Husky-valper av beste avstamning, samt å dele av sin erfaring og tilby hundekjøringskurs i fortrinnsvis sledekjøring for både barn og voksne som har lyst å lære seg å bli hundekjørere I vinter kan du bli med Inger-Marie og 40 superflinke, veltrente hunder ut i villmarka på halvdags- eller heldagsturer. DU er selv hundekjører på ditt eget hundespann når du er hos oss. Vi gir deg en EKTE hundekjøreropplevelse, hvor vi avslutter med mat og historiefortelling ved bålet.

 

Inger-Marie holder også motivasjons- og inspirasjonsforedrag for bedrifter og klubber.