Farmen Fløtterud

Farmen Fløtterud ligger i Rollag i Numedal, inntil Trillemarka og Rollagsfjell, som er et villmarkspreget naturskogsområde med eldgamle trær og skoger. Gården ligger på østsiden av elva Numedalslågen, ca. to timers kjøretur fra Oslo. Numedal er en litt bortgjemt dal, med mange «hemmelige» opplevelser. Kom til oss, så tar vi deg med på tur!

En bondegård med husdyr og huskyer

Farmen Fløtterud byr på ekte gårdsopplevelser og spennende aktiviteter for deg som ønsker et lite avbrekk fra hverdagen.

På gården har vi mange forskjellige dyr, og teller stolt 50 spælsau, 50 griser, noen kyr, noen hester, 50 høner og 25 voksne Alaska Huskyer, pluss noen herlige valper. I elven som flyter forbi gården har vi fisk, og Hardangervidda ligger nær med nydelig fjellørret.

Naturlig dyrehold

Husdyr som beiter naturlig, gir smakfullt og mørt kjøtt. I tillegg er det langt sunnere, da kjøttet får en balansert sammensetning av fettsyrer, som for oss mennesker er gunstig rent helsemessig. Vi benytter minst mulig kunstgjødsel på våre beitearealer, og utnytter heller egen husdyrgjødsel til gjødsling av beiter og grønnsaksarealer.

Alle dyrene våre lever fritt både sommer og vinter. De velger selv om de vil være ute eller gå inn i fjøset. Vi mener at husdyr som får leve mest mulig naturlig har det bedre, og er friskere og sunnere.

Miljøvennlig landbruk

Farmen Fløtterud ønsker å være selvforsynt med kjøtt, fisk, frukt, bær og grønnsaker, og dermed kunne servere «ureist» tradisjonsmat til deg som er gjest hos oss på en litt ny måte. Derfor har vi valgt å ha robuste Hereford og Angus ammekyr, samt Gammalnorsk Spælsau, som hjelper oss å holde kulturlandskapet på gården i sjakk.

Vi er opptatt av å bidra til et mer klima- og miljøvennlig landbruk gjennom husdyr som ikke trenger å fôres med kraftfôr. Dyrene spiser gress og bidrar dermed til en bærekraftig kjøttproduksjon.

Den gode matopplevelsen

Vi skal være gode på lokal mat som vi produserer selv på Farmen Fløtterud. Hos oss står det gode måltidet, den unike lokalmatopplevelsen, det koselige gårdsmiljøet og trivelig samvær mellom mennesker, i høysetet.

Kjøp ekte gårdsmat i vår gårdsbutikk for å ta med hjem, eller kom å få servert nydelig mat laget av gårdens egne råvarer.

​Velkommen til bondegården Farmen Fløtterud!

Om Inger-Marie Haaland

Alle firbentes hundemor og farmens bestyrerinne, Inger-Marie, har trukket ned mot elva og gårdslivet fra fjellene hvor hun nok føler seg aller mest hjemme.

Vinner av Finnmarksløpet

Blant fjell og vidder har hun tilbakelagt mange mil bak hundespann, på hesterygg, og med ski på bena. En vinterens dronning med flere utrolige bragder bak seg, som det å vinne Finnmarksløpet, og det å krysse Grønland.

Den perfekte vertinne

Det er ikke bare det at hun med glede deler historier og erfaringer fra sine mange eventyr, som gjør denne spreke dama til den perfekte vertinne. Hun er nemlig også en mester på kjøkkenet, hvor hun bruker lokale og egenproduserte produkter for å skape de herligste retter.

For å toppe det hele har hun et stort hjerte av gull, og der det er hjerterom er det husrom – så velkommen skal du være, til Inger-Marie på Farmen Fløtterud.

Vertskapet på Farmen Fløtterud

Christina Log Indbjo 

Veien gikk fra danseskole i England til friluftsliv ved Høgskulen i Volda. Høyblokker og storbyliv måtte vike for fjorder og tinderekker. Etter to begivenhetsrike år i Volda pekte kompasset nordover mot Finnmark, hvor Christina arbeidet med hundekjøring ved Engholm Husky.

Etter to mørketider med vidda som nærmeste nabo, dro hun sørover igjen. Dette året var det HUND for «alle penga»: som assistent for Inger-Marie i treningen av mange flotte firbeinte til det lange Finnmarksløpet (FL1200), gjorde Christina selv sin debut som løpskjører denne sesongen og deltok i det korte Femundløpet (F450). Dette gav naturligvis grobunn for nye mål og drømmer.

For en reise det har vært, og for noen gleder naturen har gitt. Med dansesko i én hånd og hundeseler i den andre tripper Christina rundt på oppdagelsesferder både fjernt og nært. Denne sesongen treffer dere Christina på Farmen Fløtterud! Her skal den blide og allsidige sørlandsjenta guide turer, stelle med dyrene, inspirere og motivere og gjøre oppholdet på gården ekstra trivelig for dere.

Opal Mariell Solrunnsdatter

Kaptein Opal er et hardhaust, nord-norsk kvinnfolk som allerede i sin unge alder har tilbakelagt mange nautiske mil og mange måneder ute på havet. 

I sin egen båt seilte hun hele den lange veien fra Tromsø til dkaribiske øyer – tidvis helt alene ombord. Hun har trosset storm langs kysten av Shetland, og hun har sett Loch Ness monsteret da hun passerte gjennom Kaledonia-kanalen. 

Og nå er hun her, på Farmen Fløtterud, klar til å ta dere med ut på eventyr. 

Gårdsopplevelser i Numedal

Velkommen til det virkelig gode liv for folk og dyr – med ekte gårdsopplevelser og spennende aktiviteter!

Opplev uberørt natur, ku, katt og kaniner. Kyllinger, sauer, kortreist mat, knallfine islandshester og verdens fineste Alaska Husky kennel.

Aktiviteter

Overnatting

Rå biff på trefjøl

Mat

Praktisk info

Alaska Husky kennel

Er det noe du lurer på?

Send oss en e-post hvis du har spørsmål.

Nyheter