Rampejentehelg

Langhelg fra 23. - 26. aug

Farmen Fløtterud arrangerer rampejentehelg for travle damer som trenger påfyll. Bli med oss en langhelg med utfordrende friluftsaktiviteter, spennende kulturopplevelser, koselige mennesker og nydelig gårdsmat i trivelige omgivelser på Farmen Fløtterud. 

 

Du vil garantert oppleve å bli utfordret. Du kommer helt sikkert til å bevege deg langt utenfor din normale komfort-sone. Og vi lover deg at du reiser hjem med en gedigen mestringsfølelse. Som ingen kan ta fra deg!

Hver dag startes med meditasjon for å «komme i water» og for å åpne opp for alt vi skal oppleve gjennom dagen. Du får lære teknikker for å roe ned og for å ta kontroll over eget stress,. Du lærer hva du må gjøre for å være mere/bedre tilstede. Du får lære å bruke sansene dine. Formålet er å bedre ta vare på det overskudd som finnes i oss alle. Sadhna Sol hjelper oss.

 

Frokost inntas på gården og du blir servert nydelig hjemmebakt brød og deilig lokalmat fra gården og Numedal forøvrig. En liten tur innom hønsegården for selvplukk av nylagte egg på vår vei til frokostbordet er et must.

 

Gjennom de tre dagene vi er sammen skal vi være cowgirls til hest. Arvid, som er ekte cowboy, lærer bort alle sine cowboy-trix. Du får ri din egen hest og sammen med Arvid rir du, som en ekte cowgirl, med din egen lasso, for å se til kveg, sprelsk spælsau og våre festlige svin på skogen. Lassoen du har med deg, lærer du å bruke og ofte må dyrene flyttes/drives til hest. DU er med og lærer hvordan dette gjøres. Har du ikke cowboyhatt, så får du låne av oss! Ji-ha! 

 

Hundekjøring med Inger-Marie og hennes Alaska Huskies er selvsagt denne helgen. Denne årstiden har lte snø, så derfor benytter vi vogner til trening av hundene. Du får lære alt du ønsker om hundene og hundekjøring og om lange hundeløp som Finnmarksløpet. Vi har alltid en haug nydelig småvalper som trenger kos.

 

Numedal er en litt bortgjemt og bortglemt dal med utrolig flott natur. En perle, som virkelig innbyr til vandring til fots. Vi skal på fotturer i vernede Trillemarka og i Frithjof Nansens ukjente kongerike i fjellet ved Sørkje og vi skal vandre en liten bit av Nordmannsslepa. Vi skal også oppleve ekte sæterliv med dyr på Fløtterudsætra. Du vil bli inspirert til å bruke naturen som din batterilader - og hvordan du gjennom enkel, miljøvennlig livsførsel kan ta vare på vår Moder Jord. 

 

Etter opplevelsesrike dager runder vi av med en daglig styrkende yoga-økt med Sadhna Sol.

Mat og drikke en spiller en stor rolle for vår helse og trivsel. Gjennom hele helgen vil du bli servert nydelig mat av Farmen Fløtteruds egen gårdsmat. Null juks. Helt ekte. Gården har frittgående Hereford og Angus storfe, sprelske spælsauer og glade svin på skogen. Du får smake litt av alt under ditt opphold. Inger-Marie er kokk og tryller frem retter av gårdens egne råvarer. Og kjenner du lyst til å træ på deg et rutete forkle og bli med og kokkelere, så er du naturligvis velkommen til det! 

 

Vi serverer også vegetarmat. Grønnsakene henter vi i vår egen grønnsakshage. Vi nyter valgfritt til maten; bobler, lokalt brygg og deilige viner. Måltidene nytes i vår rustikke gapahuk som ligger ved elvebredden, hvor vi samles ved bålet og nyter sommerkvelden ilag. Sadhna underholder oss med sin egenkomponerte musikk. 

Inger-Marie, som vant det 100 mil lange Finnmarksløpet i 2009 og 2012, inspirerer og motiverer gjennom et timelangt foredrag om Finnmarksløpet. Foredraget er kalt «Der menn er menn, men kvinner vinner» og handler om å sette seg mål. Og nå dem.

 

Du kan velge hvordan du vil bo:

 

• Overnatting i store igloo-telt ved Numedalslågens elvebredd. Hvert telt har 4 soveplasser. Du sover i gode senger med nydelige, myke madrasser og deilig dyne og pute. Du kan ligge i sengen din og kikke opp i stjernehimmelen gjennom glasstaket i teltduken. Igloo-teltet er isolert og har vedovn som sørger for varme og lys fra ilden. Det er kort vei til toalett og dusj.
• Stabburs-overnatting som i gamle dager. Her bor du i 2. etasje på stabburet, akkurat som de gjorde sommerstid på gardene i Numedal. Selvsagt er madrassene myke og sengetøyet lekkert. Det er kort vei til toalett og dusj.
• Du kan bo litt mere «normalt» i den gamle kårboligen som har tømret stue og vakker utsikt mot elven. Kårboligen har 5 sengeplasser fordelt på 2 soverom, stue, kjøkken og bad.
• Vi har bare plass til 16 damer, så du må være kjapp med din påmelding.

Du kan delta enten du er nybegynner eller erfaren. Ta med deg bestevenninden og kom! 

Her gjelder førstemann til mølla, så vær rask med din påmelding!

Inkludert i prisen er: deilig overnatting i oppredde senger og all mat, drikke som kaffe/te/juice/melk, samt ALLE aktiviteter. Alkoholholdige drikker og mineralvann er ikke inkludert. Massasje betales i tillegg.

 

Vi gir 1000 kroner avslag i prisen dersom du melder deg på før 1. mai! Pris kr 5.950,- før 1. mai. Etter denne dato er prisen 6.950,-.

 

Arrangeres på Farmen Fløtterud i Rollag, 1 time fra Kongsberg og bare 2 timers kjøring fra Oslo. Inger-Marie Haaland er kursarrangør og vertskap.

 

Ring Inger-Marie på 941 74 838 dersom du har spørsmål. Eller send din skriftlige påmelding til: inger-marie@farmen-flotterud.no

Innhold Rampejentehelg

Sadhna Sol underviser oss hver dag i yoga og meditasjonsteknikker. 

Yoga og meditasjon med Sadhna Sol

Inger-Marie Haaland inviterer til langhelg hvor du får bli med på alt slikt du tror du ikke klarer! Du skal få lære å hente frem "rampejenta" i deg!

Du vil få prøve deg som cowgirl med lasso og cowboyhatt!

Gjennom langhelgen skal vi være mye ute i naturen og vi skal bli flinkere til å være tilstede i nuet og til å bruke sansene våre.